HOBART HOTSPOTS

HOBART HOTSPOTS

Den sydlige australske delstat Tasmanien er kendt for sin rige historie, smukt restaurerede bygninger og fantastisk natur med over 20 procent af sit område, der er opført som Tasmania Wilderness World Heritage Area. Statens hovedstad i Hobart er vært for populære attraktioner og aktiviteter, der gør det meste af sin naturlige charme, hvoraf mange er tilgængelige fra hovedstaden Hobart. Fra de spektakulære udsigter på toppen af Mt Wellington til markeder, museer og historiske steder i og omkring byen, er der noget for enhver smag, der besøger Hobart.

Stop ind på Salamanca Place

Den travle havnefront i Salamanca Place er en del af Hobarts historiske havneområde og giver besøgende et indblik i byens oprindelse med sine sandstenskonstruktioner, der bruges af tidlige tasmanske købmænd til opbevaring af en række varer. Denne rige historie er det perfekte fundament for Hobarts kunstcenter, byens kulturelle hjerte, der er hjemsted for en række kunstneriske fagfolk, gallerier og teatre.

Meander gennem markeder

Salamanca Place er også hjemsted for Salamanca Markets, Hobarts mest berømte markeder, der afholdes hver lørdag. Besøgende kan vandre de tre hundrede båse, afhente nogle friske lokale råvarer og en gourmet behandler eller shop for kunst og håndværk. Farm Gate Markets holdes om søndagen, hvor der er sæsonbetonede lokale råvarer, der sidder side om side med friske håndværkere og lokalt stegte kaffebønner. For noget lidt anderledes er Museum for Moderne Kunst vært for MoMa (MONA Markets) på hver søndag fra januar til marts, mens Cygnet Markets åbent for erhvervslivet på den første og tredje søndag i hver måned lidt længere væk.

Marvell på museer

Smukke og betydelige udstillinger afventer opdagelse i museer i Hobart. Fang en færge op Derwent-floden til Museum of Modern Art eller MONA, som huser den største private samling af moderne kunst og antikviteter i verden. Det Tasmanske Museum og Kunstgalleri er centralt beliggende og tilbyder besøgende et indblik i Tasmaniens unikke og forskelligartede naturlige og kunstneriske historie. Tæt på havnefronten undersøger Maritime Museum of Tasmania statens stærke forbindelse til sin maritime fortid, herunder eksempler på vandfartøjer bruges af statens første folk hele vejen igennem til europæisk bosættelse.

Nyd udsigten fra Mt Wellington

Storslået panoramaudsigt over Hobart og hinsides venter på toppen af Mt Wellington, Tasmanien højeste top. Tilgængelig med bil eller til fods via en af de mange vandrestier gennem Wellington Park, kan besøgende opleve det mangfoldige udvalg af flora og fauna, der kalder parken hjem. For dem, der styrker vandreturen, skal du sørge for at tjekke klatringstilstand og oplevelsesniveau, der kræves for din valgte rute.

Whisky og bryggerier

Tasmaniens påstand om at have nogle af de reneste vand i verden gør det til det perfekte sted for at skabe højkvalitetssprits. Mange verdensklasse whisky, gin og vodka destillerier kan findes i Hobart eller inden for nem køreafstand af byen; Kom i gang med et besøg på Lark Distillery, Nonesuch Distillery eller Sullivan Cove Distillery.

Hobart er også hjemsted for nogle fremragende brygningsvirksomheder, som det ikoniske Cascades Brewery, der kalder South Hobart hjem og er Australiens ældste kontinuerlig drift bryggeri. Craft bryggerier hopper også på bandwagon og drager fordel af det rene vand og lokalt dyrket byg. Ledende byens opladning i håndværkets bryggestats er Moo Brew, Shambles Brewing Co og Hobart Brewing Co.