Espressotærte med kandiserede abrikoser og klementiner

For at lave konditoriet, slå smør og sukker sammen til lette og glatte, og rør derefter æggeblommen. Tilsæt melet og bring alt sammen for at danne en glat dej. Lad om muligt lade konditoren ligge i køleskabet i 30 minutter.

Rul wienerbrødene ud (dette gøres bedst mellem to lag bagepærer, da wienerbrødene er ret korte) og lineér tærten. Skæg kagerne i fryseren og lad dem stå i 30 minutter (dette stopper behovet for bagning af blinde). Saml de resterende konditorvarme sammen og sæt til side.

Forvarm ovnen til 180C / 350F / Gas 4. Til espressofyldningen smeltes smør og sukker sammen i en gryde. Overfør blandingen til en stor skål og tilsæt malet kaffe, Kahlua og slagteæg. Rør i melet.

Fjern kagehuset fra fryseren og bages i ca. 10 minutter, indtil det er gyldent og fast. Giv påfyldningen en hurtig omrøring og hæld den i konditoren. Kog i ca. 25-30 minutter, eller indtil påfyldningen lige er indstillet. Fjern ovnen fra tæren og sæt til side for at afkøle, inden du slukker.

I mellemtiden udruller du det resterende wienerbrød og skæres i figurer. Placer på en bageplade kantet med bagning pergament og bage i 3-4 minutter indtil gylden.

Når tæren er cool, skar de kandiserede abrikoser og appelsiner i stykker eller skiver og arranger tårets kanter sammen med konditorierne. Dekorer tæren med spiselig guldglitterspray og noget guldblad.