Kan mad have negative kalorier? Ernæringseksperten debunks ideen

Can food have negative calories? Nutritionist debunks the idea

Diæt er overalt, men kan spise "negative kalorieindhold" fødevarer, såsom selleri og grapefrugt, bidrage til at øge vægttab?

En kalorieindhold er en energienhed, som normalt udtrykkes som kilokalorier (kcal) for energiindholdet i fødevarer. Teorien bag negative kalorieindhold er, at nogle fødevarer har lavere kalorieindhold end energi, der kræves for at fordøje og absorbere fødevaren i kroppen. Dette lyder plausibelt, i teorien. Men i virkeligheden indeholder selv de laveste kalorieindhold, såsom selleri, flere kalorier end det tager at nedbryde og absorbere dem i kroppen.

Vores energibehov består af tre komponenter:

• Den energi, der er nødvendig for at opretholde en krop i ro, som er den energi, der kræves for vores krop at udføre sine grundlæggende processer, så vi kan leve.

• Den termiske effekt af at spise, hvilket er stigningen i metabolisk hastighed efter at have spist, mens maden fordøjes og absorberes.

• Yderligere energi kræves til aktivitet og motion.

Af disse bruges den termiske effekt de færreste kalorier - omkring 10% af den energi, vi tager ind. Med andre ord, om en tiendedel af de kalorier vi spiser, bruges til at behandle vores mad - det herunder inkluderer at tygge vores mad, flytte den gennem fordøjelsessystem, absorberende næringsstoffer og opbevaring af overskydende energi.

Fødevarer som selleri, grapefrugt, broccoli, tomater og agurk har alle været fremtrådt som negative kalorieindhold, men der er ikke noget videnskabeligt bevis for at understøtte denne ide. Selv om de er meget lavt kalorieindhold fødevarer med syv til 30 kcal per 100g, tager det stadig mindre energi end dette for at behandle dem. Dette skyldes, at de indeholder store mængder vand og fiber, som har en meget lav energikostnad.

Udskift, tilføj ikke

Disse fødevarer er meget nyttige for folk, der forsøger at tabe sig, da de indeholder et lavt antal kalorier. Ved at erstatte fødevaren i din kost med nogle af disse - for eksempel at erstatte en sidedel af chips med en saladsalat - er det muligt at sænke dit kalorieindtag betydeligt. Som et ekstra boost er de fulde af næringsstoffer, såsom vitaminer og mineraler, og indeholder også en masse fibre, som også har mange fordele for dit helbred.

Det er vigtigt at erstatte højere kalorieindhold på en plade i stedet for at tilføje disse frugter og grøntsager til måltider, som ved blot at tilføje sunde genstande, som du øger det samlede kalorieindhold. For eksempel indeholder en cheeseburger plus en salat flere kalorier end en cheeseburger alene.

For at tabe sig, skal folk bruge mere energi end den energi (kalorier) de spiser og drikker, men det er svært. Forskning har vist, at folk har en tendens til at undervurdere kalorieindholdet i den mad, de forbruger, og de undervurderer det mere, hvis de er overvægtige snarere end normalvægt.

Forskere har også vist, at når folk besøger fastfoodkæder med et sundere billede, undervurderer de kalorieindholdet i deres måltider sammenlignet med de samme måltider på en restaurant med et mindre sundt billede og kan ende med at forbruge flere kalorier samlet.

Et andet problem er at holde vægt på i det lange løb. Mange undersøgelser har vist de kortsigtede fordele ved kost til at hjælpe med vægttab, men over 80% af befolkningen sætter vægten tilbage igen over tid. I mange moderne samfund er der let adgang til billige kalorieindhold, så det er svært at modstå permanent fedt / sukkerindstillinger permanent.

Desværre er negative kalorieindhold en myte, og der er ingen nem måde at tabe sig og holde det væk i det lange løb. At ændre dine mad og drikke muligheder for sundere dem permanent er mere tilbøjelige til at føre til vedvarende langsigtet vægttab end kortsigtet slankekure alene.